Nieuwbouw Burgtse Buurt Boekel starterswoningen

Verkoopstappen, starters en de architect

25 januari 2024
Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief geven we meer informatie over de stappen rond de verkoop. Ook belichten we de uitdagingen en kansen van starters op de woningmarkt. Bovendien vertelt de architect hoe hij tot het ontwerp van Burgtse Buurt is gekomen. Lees snel verder!

tijdlijn stappenplan data verkoop nieuwbouw boekel

Stappenplan verkoop

Om je inzicht te geven in de stappen rond de verkoop, informeren we je alvast over belangrijke data. Zoals aangekondigd, start de inschrijfperiode voor Burgtse Buurt op dinsdagochtend 20 februari om 9 uur. Vanaf dan staat alle verkoopinformatie op de projectwebsite, waaronder alle details van de inschrijf- en toewijzingsprocedure. Met het dan beschikbare inschrijfformulier kun je je aanmelden voor de woning(en) van je voorkeur. Liever de informatie op papier? Daarvoor kun je vanaf dinsdag 20 februari terecht bij Bernheze Makelaars.

Inschrijven kan tot en met maandagochtend 4 maart. Uiterlijk om 12 uur ‘s middags dient je inschrijfformulier bij de makelaar te zijn.

Vanaf maandagmiddag 4 maart vinden de toewijzingen plaats. Je financiële mogelijkheden vormen een belangrijk criterium bij het toewijzen als er meerdere kandidaten zijn voor dezelfde woning. Ga dus nu al aan de slag hiermee en vraag bijvoorbeeld een hypotheekgesprek aan. Vanaf dinsdag 5 maart plant de makelaar verkoopadviesgesprekken in.

Uitdagingen en kansen voor starters

Er is veel behoefte aan nieuwe woningen. Vooral starters hebben het lastig op de woningmarkt. Speciaal voor hen hebben wij een artikel gepubliceerd met diverse tips om eigenaar te worden van je eerste koophuis. Wist je bijvoorbeeld al van de financieel aantrekkelijke starterslening? Of dat het energielabel van de nieuwbouwwoningen in Burgtse Buurt meer leenmogelijkheid biedt?

Interview met de architect

Benieuwd hoe het ontwerp van Burgtse Buurt tot stand is gekomen? Peer Wolkers van Omni Architecten licht in een interview toe hoe hij te werk gaat en welke keuzes hij heeft gemaakt om het eigenzinnige, nieuwe straatbeeld te laten passen bij het buurtschap.

De makelaar staat voor je klaar

Bernheze Makelaars is de projectmakelaar voor Burgtse Buurt. Wil je een waardebepaling van je huidige woning of je interesse al kenbaar maken? Neem dan contact op.