Nieuwbouw Burgtse Buurt Boekel starterswoningen

Verkoop 36 woningen Burgtse Buurt van start

22 februari 2024
Persbericht

Verkoop 36 woningen Burgtse Buurt van start
Divers woningaanbod voor starters en doorstromers

De verkoop van de 36 woningen in het project Burgtse Buurt te Boekel is van start. Tot maandag 4 maart aanstaande om 12 uur ’s middags kunnen kandidaten zich inschrijven voor de koopwoning van hun voorkeur. In het nieuwbouwplan aan de Burgt komen acht verschillende type woningen, van starterswoningen en tweekappers tot optionele levensloopwoningen.

Woonaanbod passend bij de lokale behoefte

Gemeente Boekel is betrokken bij de ontwikkeling van het plan. Wethouder Ben Brands licht toe: “Betaalbaarheid, duurzaamheid en levensloopbestendigheid zijn belangrijk in onze woonvisie. Wij streven naar voldoende nieuwbouw om de jeugd in Boekel te houden, woonruimte te creëren voor kleine huishoudens en vergrijzing het hoofd te bieden. Het gevarieerde aanbod in Burgtse Buurt sluit hierbij aan.”

ben-brands wethouder gemeente boekel
“Betaalbaarheid, duurzaamheid en levensloopbestendigheid zijn belangrijk in onze woonvisie. Het gevarieerde aanbod in Burgtse Buurt sluit hierbij aan.”
Ben Brands, wethouder gemeente Boekel

Tien starterswoningen voor €235.000 v.o.n.

In samenwerking met gemeente Boekel biedt de ontwikkelaar onder meer tien starterswoningen aan met een vrij-op-naamprijs van €235.000. Wethouder Brands: “Samen met Van Stiphout Projectontwikkeling willen we starters een kans geven om hun eerste huis te kopen in onze gemeente.” Aanvullend op de scherpe prijs vergroot het duurzame energielabel A+++ de mogelijke leencapaciteit, wat een eigen huis voor een grotere doelgroep bereikbaar maakt.

Nieuwbouw Burgtse Buurt Boekel starterswoningen

Optionele levensloopwoningen

Naast deze starterswoningen biedt Burgtse Buurt ook ruimere rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, een vrijstaand, geschakelde woning en drie- en vierkappers. De drie- en vierkapper in dit project krijgen een extra landelijke uitstraling en bieden gedeeltelijk de mogelijkheid om levensloopwoningen te creëren. Met deze optie kunnen toekomstige bewoners de nadruk van de woonfunctie op de begane grond leggen door een uitbouw met gelijkvloerse slaapkamer en badkamer.

Nieuwbouw Burgtse Buurt Boekel boerderijwoningen levensloopbestendig

Stappen richting bouw

Marcel Merks, ontwikkelaar bij Van Stiphout Projectontwikkeling, schetst de verwachting richting bouw: “De verkoop is een belangrijke mijlpaal in het totale proces. Wanneer 70% van de woningen is verkocht, kunnen we de bouwstart voorbereiden. Als alles meezit, verwachten we dit najaar te starten met de bouw.”

Marcel Merks_ARFO 2021 05 19_Bouwbedrijf v.Stiphout__D5A9835
“Als alles meezit, verwachten we dit najaar te starten met de bouw.”
Marcel Merks, ontwikkelaar Van Stiphout Projectontwikkeling

Meer informatie?