Duurzaamheid en levensloop

1 februari 2024
Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief geven we onder andere meer informatie over duurzaamheid in Burgtse Buurt. Wist je bijvoorbeeld dat je met een goed energielabel een groter hypotheekbedrag kan lenen? Ook belichten we de optie van levensloopwoningen in het project. Lees snel verder!

Comfortabel en duurzaam wonen

Benieuwd hoe duurzaam Burgtse Buurt wordt? De gasloze, goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen voldoen aan de laatste normen. En dat is dit jaar nog relevanter geworden, aangezien je met een goed energielabel ook aanzienlijk meer hypotheek kan krijgen. Wat dat inhoudt en welk energielabel de woningen krijgen, lees je in het artikel over comfortabel en duurzaam wonen in Burgtse Buurt.

Een woning kopen op latere leeftijd

In Burgtse Buurt bieden we bij vier woningen de mogelijkheid om ze levensloopbestendig te maken. Wat dit betekent, lees je in het artikel ‘Een woning kopen op latere leeftijd’, waarin we ook de interessante uitkomsten belichten van het Grote 55-plus Woonwensenonderzoek dat Vereniging Eigen Huis deed.

tijdlijn stappenplan data verkoop nieuwbouw boekel

Stappenplan verkoop

Om je inzicht te geven in de stappen rond de verkoop, informeren we je over belangrijke data. Zoals aangekondigd, start de inschrijfperiode voor Burgtse Buurt op dinsdagochtend 20 februari om 9 uur. Vanaf dan staat alle verkoopinformatie op de projectwebsite, waaronder alle details van de inschrijf- en toewijzingsprocedure. Met het dan beschikbare inschrijfformulier kun je je aanmelden voor de woning(en) van je voorkeur. Liever de informatie op papier? Daarvoor kun je vanaf dinsdag 20 februari terecht bij Bernheze Makelaars.

Inschrijven kan tot en met maandagochtend 4 maart. Uiterlijk om 12 uur ‘s middags dient je inschrijfformulier bij de makelaar te zijn.

Vanaf maandagmiddag 4 maart vinden de toewijzingen plaats. Je financiële mogelijkheden vormen een belangrijk criterium bij het toewijzen als er meerdere kandidaten zijn voor dezelfde woning. Ga dus nu al aan de slag hiermee en vraag bijvoorbeeld een hypotheekgesprek aan. Vanaf dinsdag 5 maart plant de makelaar verkoopadviesgesprekken in.

De makelaar staat voor je klaar

Bernheze Makelaars is de projectmakelaar voor Burgtse Buurt. Wil je een waardebepaling van je huidige woning of je interesse al kenbaar maken? Neem dan contact op.