nieuwbouw boekel burgtse buurt tweekappers twee onder een kapwoningen

De toewijzingen zijn gedaan

5 maart 2024
Nieuwsbrief

Wat een veelbelovende start verkoop! Ruim tweehonderd kandidaten hebben zich ingeschreven voor de 36 koopwoningen in Burgtse Buurt. Wat betekent dit en hoe gaat het nu verder? Je leest het in deze nieuwsbrief.

Alle woningen onder optie

Zoals verwacht, zijn de starterswoningen (type B) veruit het populairst. Ook de andere woningen hebben veel reacties ontvangen. Op basis van de voorkeuren hebben we ze alle 36 kunnen toewijzen. Dit betekent dat ieder huis voor nu ‘onder optie’ staat. Dit wil overigens niet zeggen dat alles ook gelijk is verkocht. Toegewezen kandidaten hebben vanaf nu verkoopadviesgesprekken en bedenktijd. De status zou weer kunnen wijzigen naar ‘beschikbaar’. De projectwebsite toont de realtime beschikbaarheid per huis.

Hoe nu verder?

De toegewezen kandidaten hebben van de makelaar inmiddels een uitnodiging ontvangen voor een verkoopadviesgesprek. De toegewezen woningen staan voor deze kandidaten onder optie tot maximaal een week na dit gesprek. Als deze kandidaten tot verkoop willen overgaan, verandert de status naar ‘verkocht onder voorbehoud’. De makelaar plant dan een vervolgafspraak voor het doornemen en tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomsten.

Kandidaten zonder directe toewijzing staan op de wachtlijst. Als de eerste optant afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten.

Heb je interesse in een woning, maar je voorkeur in de eerste inschrijfronde niet kenbaar gemaakt? Geef de makelaar dan een seintje, zodat deze je op de wachtlijst kan plaatsen.

Tijdlijn planning stappenplan bouw nieuwbouw Burgtse Buurt Boekel

Stappen richting bouw

De ruime interesse voor het project is een veelbelovende stap richting de bouw. Wanneer 70% van de woningen is verkocht, kunnen we de bouwstart voorbereiden. In het derde kwartaal verwachten we de omgevingsvergunning. Als alles meezit, kunnen we dit najaar starten met de bouw, die naar verwachting ruim een jaar gaat duren.

De makelaar staat voor je klaar

Bernheze Makelaars is de projectmakelaar voor Burgtse Buurt. Heb je specifieke vragen over de woningen in het project? Wil je je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op.

Over Van Stiphout

Van Stiphout is de ontwikkelaar en bouwer van Burgtse Buurt. We zijn een betrokken familiebedrijf met hart voor de zaak en jarenlange kennis en ervaring. In ruim 50 jaar ontwikkelden we onze organisatie tot een succesvol bouwer en ontwikkelaar met projecten in met name Midden- en Zuid-Nederland. Daarbij werken we nauw samen met onder andere gemeentes, architecten, stedenbouwkundigen en natuurlijk met de buurt. Samen gaan we voor het beste, duurzame eindresultaat voor de omgeving én voor onze toekomstige bewoners. Want sámen kom je verder.